Dit is de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland Bekijk de webversie
Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee weken,
na de vergadering van het college.

19 juni 2024
Nieuwsbrief Hoogheemraadschap van Delfland
Uit D&H
Ontwerpwijzigingsbesluiten waterschapsverordening ter inzage

Het college heeft besloten drie ontwerpwijzigingsbesluiten van de waterschapsverordening ter inzage te leggen, voor een termijn van zes weken. De wijzigingen zijn vooral relevant voor specifieke doelgroepen als bedrijven en gemeenten in het gebied van Delfland. 

 

De Waterschapsverordening Delfland is dit jaar gelijktijdig met de Omgevingswet in werking getreden. Bij het daadwerkelijk werken met de waterschapsverordening hebben we onvolkomenheden ontdekt. Met het eerste ontwerpwijzigingsbesluit worden deze aangepast. 

 

Het tweede ontwerpwijzigingsbesluit gaat over een uitbreiding en aanpassing van het hoofdstuk vergunningplicht verhardingsactiviteiten. De voorgestelde wijziging houdt in dat een toename van verharding op bedrijventerreinen en bij de glastuinbouw vergunningplichtig wordt. Neerslag die op verhard oppervlak valt, stroomt sneller af naar het oppervlaktewater en kan niet in de grond zakken. Toename van verharding vergroot daardoor de kans op wateroverlast. 

 

Tot slot wordt voorgesteld de vergunningplicht bij activiteiten in of nabij afvalwatertransportleidingen definitief te laten vervallen. Voor activiteiten in het beperkingengebied rond afvalwatertransportleidingen zal wel een specifieke zorgplicht gelden. 

 

In de waterschapsverordening staan de regels om de sloten, vaarten, plassen en dijken in het gebied van Delfland te beschermen. Met de verordening kan Delfland nagaan of voor een activiteit een vergunning nodig is. De waterschapsverordening wordt regelmatig aangepast zodat de verordening blijft aansluiten op actuele ontwikkelingen. 

Overig nieuws
Informatiebijeenkomst nieuwe waterzuivering in Vlaardingen

Op woensdagavond 19 juni is er tussen 19.00 en 20.30 uur de mogelijkheid om in het Delta Hotel aan de Maasboulevard 15 te Vlaardingen met Delfland in gesprek te gaan over de komst van de nieuwe afvalwaterzuivering in Vlaardingen. 

 

Voor de komst van de nieuwe zuivering op de Vergulde Hand West is een wijziging van het omgevingsplan Vlaardingen nodig. Van 11 juni tot en met 22 juli ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau ter inzage bij gemeente Vlaardingen.  

 

Heb je vragen over de komst van de nieuwe waterzuivering, wil je weten wat er de komende tijd gaat gebeuren, wat de notitie inhoudt en hoe je hierop een reactie kan geven? Kom dan naar de informatiebijeenkomst die Delfland samen met gemeente Vlaardingen organiseert. Delfland geeft een presentatie en er is gelegenheid om vragen te stellen.

Copyright © 2024 Hoogheemraadschap van Delfland, All rights reserved.