Weer regen op komst, Delfland verlaagt waterpeilen

30 september 2024

Er wordt opnieuw flink wat regen verwacht. We verlagen de waterpeilen om de hoeveelheid regen op te kunnen vangen. Zo verkleinen we de kans op wateroverlast.

Update dinsdag 1 oktober 2024, 12.30 uur

Delfland heeft neerslagprotocol A opgeheven. De peilen in sloten en vaarten gaan weer terug naar het gewone peil.

Bericht maandag 30 september 2024, 10.00 uur

Vanaf nu tot aan morgenavond verwachten we in het gebied van Delfland 30 tot 40 mm neerslag. Bij een verwachting van meer dan 30 mm stelt Delfland neerslagprotocol A in. Neerslagprotocol A houdt in dat we de waterpeilen in de sloten in polders en in woonwijken iets verlagen en dat we de waterstand in de grote vaarten (boezemwater, zoals de Schie, Zweth, Vlaardingervaart) met enkele centimeters verlagen. Dat doen we door met gemalen en molens water weg te pompen. Zo maken we ruimte voor het regenwater van de buien die eraan komen. Daarmee verkleinen we de kans op wateroverlast: de sloten zullen dan immers minder snel overlopen.

Samen wateroverlast beperken

Er valt door de klimaatverandering vaker meer regen in kortere tijd, waardoor de kans op wateroverlast toeneemt. Hoogheemraadschap van Delfland blijft de situatie nauwlettend volgen en zal indien nodig aanvullende maatregelen treffen. Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor de laatste updates. Samen zorgen we ervoor dat Delfland veilig blijft, ook tijdens extreme weersomstandigheden!

Wateroverlast melden

Als je wateroverlast hebt als gevolg van teveel regenwater op straat, neem dan contact op met de brandweer (0900 - 09 04). Heb je wateroverlast als gevolg van een sloot die overstroomt of wil je een riooloverstort melden, bel dan met ons Klant Contact Centrum: 015 - 260 8108. Zie ook de afbeelding hiernaast wat je in welk geval kunt doen.