Ontdek de wonderen van water in de Week van Ons Water

17 oktober 2024

De Week van Ons Water gaat bijna van start! In deze week zijn er door heel Nederland leuke en leerzame wateractiviteiten te doen. De week loopt van zaterdag 19 oktober t/m zondag 3 november en valt daarmee in de herfstvakantie.

Jubileumevent Wij & Water

Ook in ons gebied valt er veel te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat Delfland dit jaar 735 jaar bestaat? Om dit te vieren, organiseren we onder meer het jubileumevenement Wij & Water. Je kunt je aanmelden voor een interessante lezing over de geschiedenis van ons werk voor water met aansluitend een rondleiding door het historische Gemeenlandshuis.

Ben je meer in voor een uitdaging? Speciaal voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar organiseren we de Wonen-onder-Water-challenge op woensdag 23 oktober van 15.00 uur tot 15.30 uur. Ontdek tijdens deze challenge of jij je voeten droog kunt houden! De locatie van dit jubileumevent is het Gemeenlandshuis aan Phoenixstraat nummer 32 in Delft.

Waterwerken

In het Keringhuis in Hoek van Holland leer je hoe wij ons land beschermen tegen overstromingen. Je krijg je een inkijkje in de werking van de indrukwekkende Maeslantkering van Rijkswaterstaat. En voor een bijzondere ervaring op kleine schaal, kun je in Madurodam in Den Haag een miniatuurgemaal van het hoogheemraadschap in werking zien.

Voor de kleintjes

Bij De Papaver in Delft help je assistent Drup de waterfabriek redden en ontdekken kinderen spelenderwijs hoe belangrijk schoon water is voor mens, dier en plant in een interactieve en gratis expo.

Open dag op een afvalwaterzuiveringsinstallatie

Ook na de Week van Ons Water organiseert Delfland genoeg activiteiten, waaronder één wel erg bijzondere: een uniek kijkje achter de schermen bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder in Den Hoorn op zaterdag 16 november. Deze dag is de zuivering geopend voor publiek en ben jij van harte welkom voor een exclusieve rondleiding. Houd onze website en social media kanalen in de gaten en scoor op tijd jouw ticket!

Bekijk de activiteiten in de Week van Ons Water in het gebied van Delfland.