Welkom bij de monumenten van jubilerend Delfland

26 augustus 2024

Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september ben je van harte welkom bij de monumenten van het jubilerende Delfland. In het populaire Gemeenlandshuis in Delft krijg je tijdens een leuke rondleiding informatie over het imponerende pand én over het werk van Delfland.

Nog ouder dan het Gemeenlandshuis, dat in 1505 is gebouwd, is het waterschap zelf! Delfland viert dit jaar z'n 735ste verjaardag. Zo lang al zorgt het waterschap voor stevige dijken, droge voeten en schoon water. Tijdens de Open Monumentendagen kom je bij de molens en gemalen meer te weten over het eeuwenlange werk voor water.

Het Gemeenlandshuis is ook vandaag de dag nog het hoofdkantoor van Delfland. In dit ‘oudste’ stenen woonhuis van de stad Delft word je zaterdag of zondag welkom geheten door Maria van Buuren. Laat je meenemen door personen uit het verleden van Delfland, zij leiden je langs de mooiste stijlkamers van het Gemeenlandshuis, vertellen over de geschiedenis van dit monument en over het werk van Delfland.

Kennismaken met Delfland als werkgever

Op het Gemeenlandshuis is er dit weekend ook gelegenheid om Delfland als werkgever (beter) te leren kennen. Heb je er weleens over nagedacht om voor een waterschap te werken? Wat voor functies zijn er eigenlijk? We hebben een aparte plek ingericht om kennis te maken met medewerkers die graag met je in gesprek gaan over hoe het is om bij Delfland te werken.

Op www.werkenbijdelfland.nl(opent in nieuw venster) zie je welke vacatures er nu open staan.

Openingstijden Delflandse monumenten

  • Gemeenlandshuis/Huyterhuis, Oude Delft 167 > zaterdag 14 september van 10.00 - 16.30 uur en zondag 15 september van 10.30 - 16.30 uur.
  • Gemaal Oude en Nieuwe Broekpolder, Zweth 13, Kwintsheul >  zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.
  • De Groeneveldsche Molen, Woudseweg 186, Schipluiden > zaterdag 14 september van 10.00 - 17.00 uur en zondag 15 september van 12.00 - 17.00 uur
  • Gemaal Zaaijer, Vlaardingsedijk 10 in Maassluis
  • Schaapweimolen, Molenwetering 2 in Rijswijk

Meer informatie

Voor meer informatie over Open Monumentendag kijk je op de website https://www.openmonumentendag.nl/