Exclusief: Open dag afvalwaterzuivering Harnaschpolder


Samen houden wij rioolwater schoon

Een kijkje nemen op onze afvalwaterzuivering Harnaschpolder in Den Hoorn? Kan niet: ‘Verboden toegang voor onbevoegden’ staat er bij de ingang. Behalve tijdens onze exclusieve Open Dag op zaterdag 16 november 2024. Dan gaan alle deuren voor je open en heb je voor één keer de mogelijkheid om tijdens een unieke rondleiding te ontdekken hoe wij het rioolwater van ruim 1 miljoen mensen schoonmaken.

Uitnodiging exlusieve Open Dag Harnaschpolder 2024

Meld je hier aan voor de rondleiding

Voor die exclusieve Open dag op zaterdag 16 november 2024 kun je vanaf nu één van de beschikbare toegangstickets claimen. Dat doe je snel en eenvoudig: je hoeft alleen maar je naam en die van je +1 (of +2 of +3) op onze gastenlijst te zetten. Dan kun je meteen het tijdslot kiezen waarop je wilt langskomen. Let op: we raden zwangere vrouwen en kinderen onder de 4 jaar af om onze Open Dag te bezoeken.

Meld je hier aan!

Algemene informatie

Locatie en tijdstip

Zaterdag 16 november, 10:00 – 15:00 uur

Alleen toegang met geldig toegangsticket: zet nu je naam en die van je +1 (of +2 of +3) op de gastenlijst

Adres

AWZI Harnaschpolder

Peuldreef 4, 2635 BX Den Hoorn

Zo werkt een afvalwaterzuivering

Wil je nu al weten hoe we dagelijks het afvalwater zuiveren van ruim 1 miljoen inwoners en 40.000 bedrijven? Op onze pagina ‘Hoe werkt het?’ leggen we je stap voor stap uit wat er op een afvalwaterzuiveringsinstallatie gebeurt. Als je (vervolgens) het zuiveringsproces in het echt wilt zien, dan kun je op zaterdag 16 november eenmalig een kijkje nemen op een unieke Open Dag op onze afvalwaterzuivering Harnaschpolder in Den Hoorn. We kunnen dan maximaal 350 bezoekers een exclusieve rondleiding geven.

Niet in het riool. Zo kun jij rioolwater zelf schoner maken

Zelf rioolwater schoonmaken? Klinkt vies. Maar je kunt ons én jezelf écht helpen om ons en jouw rioolwater schoner te maken. Dat doe je, heel simpel, door alleen de drie ‘P’s door je toilet spoelen: pies, poep en papier. Medicijnen, vet, verf, tampons, condooms en allerlei andere dingen horen niet in het riool. Op onze pagina ‘Niet in het riool’ ontdek je waarom dat niet mag en wat moet je wel met die spullen kunt doen. Zo maken we samen ons rioolwater schoner.